Biografie

Andrei s-a născut la Slobozia, pe 4 noiembrie 1990. A început studiul pianului la vârsta de 6 ani, dar s-a reorientat definitiv spre tobe 3 ani mai târziu, după ce l-a văzut pe bateristul formației Rush, Neil Peart, pe o înregistrare video a concertului “Exit… Stage Left” din 1981. Primul său profesor a fost Adi Tetrade, iar din 2004 a studiat cu Vlad Popescu, profesor de percuție la Universitatea Națională de Muzică din București, care i-a dat sensul instrumentului și a contribuit decisiv la formarea lui ca baterist și muzician.

În 2007 a devenit principalul toboșar în proiectul rock-simfonic Mozart Rocks, proiect care reunește sub titulatura lui muzicieni importanți ai scenei românești de rock și muzică clasică (Dan Helciug, Paula Seling, Călin Grigoriu, Horea Crișovan, Cezar Popescu, Adrian Ciuplea, Tiberiu Soare, Filarmonica “George Enescu” București, Noua Orchestră Transilvană Cluj-Napoca, etc.). În cadrul acestui proiect a concertat pe numeroase scene importante ale țării, dar și în Ucraina și Rusia. Din 2010, este nelipsit de la orice ediție.

Tot în 2010 a pus bazele trupei Days of Confusion, alături de Cezar Popescu (chitaristul Vița de Vie), cu care a lansat, în 2012, EP-ul “Seeds” și single-urile “Bloodstream” (2014), “Dharkata” (2015) și “Eternal Summer” (2016). În paralel, a concertat alături de Days of Confusion în țară și a împărțit scena cu trupe ca Arch Enemy, Accept, Queensryche și Karnivool.

În iulie 2012, după o colaborare de jumătate de an cu trupa Spitalul de Urgență, Andrei a devenit toboșarul trupei ASHA, una dintre cele mai îndrăgite și mai solicitate trupe de club și evenimente din România. Cu această trupă și-a câștigat majoritatea experienței de scenă, participând la peste 100 de evenimente pe an și abordând o gamă foarte vastă de zone stilistice.

În martie 2015, Andrei a fost ales ca baterist al trupei Fameless, dupa ce a participat la audițiile organizate de Agenția de Vise pentru trupa lui Tiberiu Albu, câștgătorul sezonului 4 Vocea României. Trupa a lansat două single-uri foarte bine primite de fani, “Show Me How to Live” și “For the Love of God”, cea din urmă fiind difuzată intens în programele de rotație ale radio-urilor de rock din România. În 2017, trupa și-a lansat albumul de debut, “Dreams Without a Past”.

În paralel, Andrei a colaborat in 2015-2016 cu trupa constănțeană de metal progresiv White Walls, cântând în numeroase concerte alături de ei în tară și înregistrând single-ul “Death Follows Me”.

În octombrie 2016, a început și o colaborare de studio cu CeZar (solistul Cezar Habeanu, stabilit in Dublin), pentru albumul “2005”, lansat în martie 2017.

Din anul 2016 este membru al trupei de indie rock Rockabella, ce îmbină influențe art rock, alternative și progressive, surprinzând totodată cu inflexiuni neo-soul, industrial și electro.

Andrei și-a menținut constant disponibilitatea și pentru alți artiști din zona pop/rock, colaborând cu soliști ca Dan Helciug, Feli, Ioana Ignat, Valeria Stoica, Irina Rimes, Julie Mayaya.

Pe 12 decembrie 2019, la Sala Polivalentă din Craiova, a cântat alături de Opera Română din Craiova și Lara Fabian.

Situația internațională a anului 2020 aduce pentru Andrei colaborări noi de studio (Josef Kappl, Nicu PatoiBasorelief, The Rock Out), ocazie cu care lansează în mediul online câteva videoclipuri.